top of page

Biblioteca

Biblioteca

Motto:

”Un singur prieten rămâne neschimbat – cartea”.

(Konstantin Fedin)

”O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar”.

(Garrison Keillor)

 

Biblioteca Orașului Otopeni a fost înființată în anul 1999 și își desfășoară activitatea în cadrul Centrului Cultural ”Ion Manu”.

Având în vedere schimbările permanente din societate, din mediul informațional actual, nivelul din ce în ce mai complex al evoluției personalității copilului, adolescentului, precum și a adultului, biblioteca exercită un rol important în orientarea intelectuală a utilizatorilor săi, în informarea și menținerea gustului pentru lectură, pentru studiu, în scopul cristalizării unui sistem de informare propriu.

Biblioteca Orașului Otopeni deține în prezent un fond de carte de peste 10.000 de volume, care cuprind diverse domenii de interes pentru toate categoriile de cititori: literatură română și universală, dicționare, enciclopedii ilustrate, albume de artă, teatru, cărți pentru copii, psihologie, filosofie, informatică.

Ținând cont de profilul utilizatorilor, s-au achizitionat permanent cărți de la edituri prestigioase (precum: Litera, Polirom, Nemira, Corint, Leda, RAO, Humanitas, Teora), recomandate pentru lectura elevilor, conform programei școlare și ediții noi, pentru lecturi suplimentare.

Primăria Orașului Otopeni este principalul finanțator al bibliotecii, prin sumele prevăzute și aprobate în bugetul local.

Colecțiile bibliotecii sunt organizate într-o sală cu acces liber la raft, având posibilitatea și de studiu în sală. 

Accesul la colecțiile bibliotecii este liber și gratuit si se face pe baza fișei de înscriere. Pentru completarea fișei de înscriere, utilizatorul trebuie să prezinte bibliotecarului cartea de identitate sau carnetul de elev.

Utilizatorii pot împrumuta maxim 3 cărti odată, pe un termen de două săptămâni, cu posibilitate de prelungire până la maxim o lună de zile.

Nu se pot împrumuta: dicționare, atlase, albume, enciclopedii. Acestea se pot studia și folosi numai în sala de lectură.

Program cu publicul, pentru împrumut și restituire cărti:

Luni – Joi: 08:00 – 15:00

Vineri: 08:00 – 14:00

Contact: georgiana.tanase@otopeniro.ro

Vă invit să deveniți cititori permanenți ai bibliotecii!

Bibliotecar: Georgiana Tănase

bottom of page