top of page

Biblioteca

Motto:

“Un singur prieten ramane neschimbat - cartea ” (Konstantin Fedin)

“O carte este un dar pe care il poți deschide iar si iar.” (Garrison Keillor)

Biblioteca Orasului Otopeni a fost infiintata in anul 1999 si isi desfasoara activitatea in cadrul Centrului Cultural „Ion Manu”.  
Biblioteca este parte integranta a procesului de instruire, formare si educare, are caracter enciclopedic raspunzand cerintelor de informare, documentare, lectura, recreere si studiu al cititorilor.

Biblioteca colectioneaza, organizeaza si conserva carti.

Fondul de carte al bibliotecii s-a format in parte prin preluarea a unui numar de 3000 de volume din vechea biblioteca comunala, iar in perioada 1999-2018 ca un prim pas pentru innoirea fondului de carte existent s-au achizitionat un numar de 6000 de volume de la edituri prestigioase cum ar fi: Rao, Humanitas, Polirom, Nemira, Corint, Leda, Teora.  
Primaria Orasului Otopeni este principalul finantator al bibliotecii, prin sumele prevazute si aprobate in bugetul local.

In prezent, biblioteca dispune de un fond de carte de 9000 de volume, care cuprind diverse domenii de interes pentru toate categoriile de cititorii:

 

- literatura romana 
- literatura universala
- dictionare
- enciclopedii ilustrate
- albume de arta, teatru

- carti pentru copii
- psihologie, sociologie, filozofie, informatica


Accesul la colectiile bibliotecii este liber si gratuit, inscrierea se  face cu prilejul solicitarii primului imprumut de carte, cand se intocmeste FISA DE INSCRIERE. Pentru completarea corecta si completa a fisei de inscriere, utilizatorul/cititorul, trebuie sa prezinte bibliotecarului Carnetul de Note, Buletinul de Identitate sau Cartea de Identitate.

Cititorii pot imprumuta maxim 3 carti o data, pe un termen de 2 saptamani, cu posibilitatea de prelungire  pana la 30 de zile.

Program imprumut si studiu in biblioteca:

luni - joi: 08:00 - 16:00
vineri: 08:00 - 14:00

Contact: georgiana.tanase@otopeniro.ro

 

Va invit sa deveniti cititori permanenti ai bibliotecii !

Bibliotecar Georgiana Tanase

bottom of page