top of page

Dans Modern

LUNI  17:00 - 20:00

Informatii la email: sturzu_carmen@yahoo.com

Dansul reprezinta miscare, ritm si arta.

Auzind acest cuvant ,,dans”, te gandesti la doua lucruri: la acea manifestare artistica pe care, ca spectator, o poti vedea pe scena, sau la acea forma de distractie la care poti lua parte.

Copiii, in mod natural, adora muzica si dansul, fredoneaza melodiile consacrate si se distreaza impreuna cu prietenii si colegii. .Pe langa distractie si prietenie, care se leaga la aceste cursuri, copiii vor invata stiluri noi de dans (salsa, reggaeton, samba, merengue si altele). Toate acestea contribuie perfect la dezvoltarea fizica si psihica a copiilor, ajuta la imbunatatirea starii de spirit, creste capacitatea de concentrare spre invatare, dezvolta creativitatea, previne predispozitia copiilor la supraponderabilitate, ajuta la dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a oaselor si muschilor.

 

Cursurile de dans modern pe care le ofera Centrul Cultural” Ion Manu” au scopul de a antrena copiii si elevii din Otopeni in activitati cultural-artistice, oferindu-le posibilitatea sa-si manifeste inclinatiile si talentul intru-un cadru organizat, participand la diverse festivaluri si spectacole de dans.

Cursurile se adreseaza copiilor din Otopeni si se desfasoara in fiecare zi de luni pentru cei cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani, pe categorii de varste, intre orele 17.00 - 20.00.

Inscrierile se pot face direct la instructorul de dans in baza unei  fise de inscriere doar la inceputul lunii septembrie (nu pe parcursul anului), urmand ca la sfarsitul lunii octombrie sa aiba loc preselectii. Selectia cursantilor  va fi stabilita de catre instructor in functie de anumiti factori: prezenta la cursuri, punctualitatea, abilitatea de invatare a pasilor de dans predati, ritmul, orientarea in spatiu, atitudinea, zambetul, tinuta, energia, rezistenta si spiritul de echipa si competitie.

Cursul de dans se desfasoara pe parcursul a 60 de minute si este structurat astfel:

- incalzire - aproximativ 10 minute

- antrenamentul propriu zis - aproximativ 45 de minute:

- relaxare si stretching - aproximativ 5 minute, pentru ca organismul sa- si revina dupa efort.

Parintii, rudele sau insotitorii copiilor nu stau in sala de repetitie pe parcursul desfasurarii orei de curs, acestia fiind obligati sa mentioneze instructorului, la inceputul orei de curs, eventualele probleme de sanatate ale copilului!

Recuzita si costumatia pentru participarea la spectacole sunt asigurate de Centrul Cultural, in functie de bugetul alocat anual.

Trupa de dans modern “Magic Dance” a Centrului Cultural "Ion Manu " Otopeni, coordonata de instructor dans Carmen Sturzu este formata din dansatori foarte tineri cu varste intre 7 si 14 ani , a caror pasiune este dansul, incercand sa dovedim la evenimentele la care participam un mare profesionalism si dorinta de afirmare.

Intr-o lume a dansului in care fanteziile pot deveni realitate, stilul pe care il abordeaza trupa ”Magic Dance”, reprezinta un amestec de dans modern cu elemente de dans sportiv, condimentat cu ingrediente din lumea baletului.

 

Aparitii scenice  si premii:

-  Spectacole organizate de Centrul Cultural Otopeni ;

-  Palatul Copiilor;

-  Festivalul "Stelutele aurii" ;

-  Spectacol de dans Mall Vivantis;

-  Festivalul Moara Vlasiei;

-  Spectacole umanitare;

2023 - Concursul de dans "MAGIC STAR FESTIVAL" Bucuresti

            LOCUL I - MAGIC DANCE JUNIOR la cat. 10/13 ani

            LOCUL I - MAGIC DANCE - la categoria 14/16 ani

2022 -  Aparitie Spectacol de Craciun - Tunari

2019 -  Premiul I – Festivalul national de dans pentru copii si tineret „Triumf”

            Premiul II – Festivalul „In pasi de dans”

2018 - Festivalul "In pasi de dans " - Locul I si Locul II

 2017- Festivalul "Stelutele aurii " - Locul III 

 2016 - Festivalul de dans ” Stelele Aurii ” – 2 premii

bottom of page