top of page

Dans Modern

LUNI  17:00 - 20:00

Dupa o frumoasa vacanta de vara, ne intoarcem la repetitii.

In 18 septembrie, Magic Dance Otopeni isi reia cursurile de dans modern, la Centrul Cultural Ion Manu

Preselecțiile au loc Luni - 9 octombrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură, unde tinerii cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani vor trebui să prezinte o coregrafie proprie de minim un minut.

Va asteptam cu drag!

Dansul reprezinta miscare, ritm, arta.

Auzind acest cuvant ,,dans”, te gandesti la doua lucruri: la acea manifestare artistica pe care, ca spectator, o poti vedea pe scena, sau la acea forma de distractie la care poti lua parte.
Copiii, in mod natural, adora muzica si dansul, fredoneaza melodiile consacrate si se distreaza impreuna cu prietenii si colegii. .Pe langa distractie si prietenie, care se leaga la aceste cursuri, copiii vor invata stiluri noi de dans (salsa, reggaeton, samba, merengue si altele). Toate acestea contribuie perfect la dezvoltarea fizica si psihica a copiilor, ajuta la imbunatatirea starii de spirit, creste capacitatea de concentrare spre invatare, dezvolta creativitatea, previne predispozitia copiilor la supraponderabilitate, ajuta la dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a oaselor si muschilor.


Cursurile de dans modern pe care le ofera Centrul Cultural” Ion Manu” au scopul de a antrena copiii si elevii din Otopeni in activitati cultural-artistice, oferindu-le posibilitatea sa-si manifeste inclinatiile si talentul intru-un cadru organizat, participand la diverse festivaluri si spectacole de dans.
Cursurile se adreseaza copiilor din Otopeni si se desfasoara in fiecare zi de luni pentru cei cu varste cuprinse intre 7 si 9 ani si in ziua de miercuri pentru copiii cu varste cuprinse intre 10 -14 ani, incepand cu orele 18.00. Inscrierile se pot face direct la instructorul de dans in baza unei  fise de inscriere la inceputul lunii septembrie, urmand ca la sfarsitul lunii octombrie sa aiba loc preselectii. Selectia cursantilor  va fi stabilita de catre instructor in functie de anumiti factori: prezenta la cursuri, punctualitatea, abilitatea de invatare a pasilor de dans predati, ritmul, orientarea in spatiu, atitudinea, zambetul, tinuta, energia, rezistenta si spiritul de echipa si competitie. 


Cursul de dans se desfasoara pe parcursul a 60 de minute si este structurat astfel:
- incalzire - aproximativ 10 minute
- antrenamentul propriu zis - aproximativ 45 de minute: 
- relaxare si stretching - aproximativ 5 minute, pentru ca organismul sa- si revina dupa efort.
Parintii, rudele sau insotitorii copiilor nu stau in sala de repetitie pe parcursul desfasurarii orei de curs, acestia fiind obligati sa mentioneze instructorului, la inceputul orei de curs, eventualele probleme de sanatate ale copilului!
Recuzita si costumatia pentru participarea la spectacole sunt asigurate de Centrul Cultural, in functie de bugetul alocat anual.

Trupa de dans modern “Magic Dance” a Centrului Cultural "Ion Manu " Otopeni, coordonata de instructor dans Carmen Sturzu si prof.canto Gabriela Gorgan este formata din dansatori foarte tineri cu varste intre 7 si 14 ani , a caror este dansul, incercand sa dovedim la evenimentele la care participam un mare profesionalism si dorinta de afirmare.
Intr-o lume a dansului in care fanteziile pot deveni realitate, stilul pe care il abordeaza trupa ”Magic Dance”, reprezinta un amestec de dans modern cu elemente de dans sportiv, condimentat cu ingrediente din lumea baletului.
Coregrafiile noastre sunt alcatuite din acele elemente de sincron geometrice, impletite cu piruete si elemente din gimnastica, noutatea constand in faptul ca majoritatea pieselor pe care dansam sunt interpretate live .

Aparitii scenice :
-  Spectacole organizate de Centul Cultural ;
– Palatul Copiilor;
-  Festivalul "Stelutele aurii" ;
- Spectacol de dans Mall Vivantis;
- Festivalul Moara Vlasiei
- Spectacole umanitare

bottom of page