top of page

Nai

MARTI 10:00 - 19:00

Profesorul  Vasile Raducu a studiat Naiul la Liceul de arta "George Enescu" din Bucuresti la clasa  profesorului  Cornel Pana, Pedagogia Muzicala la Universitatea "Spiru Haret", solist instrumentist Nai la Ansamblul Artistic "Ciocarlia".

 

          Se spune că denumirea de Nai  provine din limba persană unde, acest cuvânt înseamnă trestie. O altă legendă strâns legată de etimologia greacă a cuvântului se bazează pe o poveste mitologică. Zeul Pan este cunoscut, în mitologie, ca fiind un creator al naiului – acest instrument se mai numește și Flautul (fluierul) lui Pan. În mitologia greacă, Pan este fiul lui Hermes și al Dryopei, fiind, în același timp, considerat a fi protectorul turmelor și al păstorilor. Legenda spune că Pan a confecționat primul nai din trestia în care s-a transformat nimfa numită Syrinx.

“Naiul  este un dar  divin, și o spun cu convingere, după o viață de experiențe extraordinare cu acest instrument. Nu există un sunet mai pur pe planetă, un sunet care să vindece. Naiul atinge niște corzi ale sufletului ca nimeni altul! " spunea Maestrul Gheorghe Zamfir.

Inscrieri si informatii: raducu37@yahoo.com

0722.898.833

bottom of page