top of page

Curs de Pictura

MARTI    10:00-14:00

Inscrieri si informatii la email: adabadea@yahoo.com

Profesor ADRIANA BADEA 

                                                          

18 ianuarie 1976 – Bucuresti

 

1998 – absolventa a Institutului de Arhitectura și Urbanism Ion Mincu - Bucuresti

2004 – absolventa a Universității Naționale de Arta  – Bucuresti

2007  - absolventa Master Universitatea Naționala de Arta Bucuresti , secția Arta Murala

2005 – membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania

          - membra a Asociatiei de Arta Plastica Religioasă și Restaurare – Bucuresti

 

Expozitii personale:

2013 - Festivalul International de Arta – Academia de Arta din Moscova, Rusia

2017 - “ Farame de vise” , The World Bank, Bucuresti

         - '' Prin mine'' – Centrul Cultural Ion Manu Otopeni

Paticipare la numeroase expozitii de grup in tara cat si strainatate ( Norvegia, Grecia, Italia, Franta, Cehia, Serbia, Ukraina,  Kazakhstan, Kirghistan, Rusia)

Premii :

2006 – Bursa Uniunii Artistilor Plastici din Romania

2013 – Premiul Special al Juriului pentru Compozitie si Originalitate la cea de aVIIa editie a Concursului Festival International de Arte Vizuale Traditie si Contemporaneitate, Academia de Arta din Moscova, Fed. Rusa

 

Din anul 2000 si pana in prezent sunt profesor coordonator al Cercului de pictura din cadrul Centrului Cultural Ion Manu Otopeni. Cursul se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani. Copii sunt selectati in functie de aptitudini si varsta.

In cadrul cursului copii invata tehnica picturii pe sticla in culori de ulei si isi insusesc notiuni de desen si cromatica specifica tehnicii. Lucrarile executate de copii se inrameaza si participa la doua expozitii in fiecare an, in foaierul Centrului Cultural , in preajma sarbatorilor de Craciun si de Paste .

De-a lungul anilor am organizat vizite la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti pentru a vedea si admira icoane vechi taranesti asa cum erau ele lucrate in trecut de catre tarani.

In vara anului 2016 am organizat o Tabara de creatie in Delta Dunarii la care au participat cei mai talentati copii .

In 2018 in preajma zilei de 1 iunie - Ziua copilului  am sustinut un curs de pictura in culori acril , in cadrul caruia fiecare copil si-a exprimat Universul copilariei lui. La finalul cursului am avut o expozitie cu lucrarile tuturor copiilor participanti.

Datorita interesului si entuziasmului copiilor an de an mi-am propus ca de anul acesta in cadrul cursului de pictura, copii sa-si insuseasca atat tehnica picturii pe sticla in culori de ulei cat si a picturii de sevalet  in culori de acril.

bottom of page